Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Për sa Kohë arrin drita e Diellit në Tokë ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Dielli është mesatarisht  149 mil km larg nga Toka, Shpejtësia e dritës lëviz me 299792 km/s, çka do tç thot se drita e diellit arrin në Tokë për 499 sekonda, respektivisht për 8 minuta e 20 sekonda.

Për sa Kohë arrin drita e Diellit në Tokë ?

Dielli është mesatarisht  149 mil km larg nga Toka, Shpejtësia e dritës lëviz me 299792 km/s, çka do tç thot se drita e diellit arrin në Tokë për 499 sekonda, respektivisht për 8 minuta e 20 sekonda.