Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Cilat vende janë anëtare të Marrëveshjes së Shengenit ?

Printo Artikullin Email shokut
5.00

Vendet antare të Shengenit janë: Gjermania, Belgjika, Danimarka, Estonia, Finlanda, Franca, Greqia, Islanda, Italia, Letonia, Lihtenshtajni, Lituania, Luksemburgu, Malta, Hollanda, Norvegjia, Austria, Polonia, Portugalia, Suedia, Zvicra, Sllovakia, Sllovenia, Spanja, Republika Çeke dhe Hungaria, pra gjithsej janë momentalisht 26 Shtete.
Këtu duhet cekur se nuk janë të gjitha Shtetet e Unionit Europian antare të marrveshjes së Shengenit, si p.sh. Bullgaria, Romania, Kroacia, Irlanda dhe Qipro, në anën tjeter Norvegjia Islanda dhe Zvicra janë antare të Shengenit por nuk janë antare të Unionit Europian.

 

Unioni Europian unioni europian

Vendet antare të Shengenit vendet e shengenit

Cilat vende janë anëtare të Marrëveshjes së Shengenit ?

Vendet antare të Shengenit janë: Gjermania, Belgjika, Danimarka, Estonia, Finlanda, Franca, Greqia, Islanda, Italia, Letonia, Lihtenshtajni, Lituania, Luksemburgu, Malta, Hollanda, Norvegjia, Austria, Polonia, Portugalia, Suedia, Zvicra, Sllovakia, Sllovenia, Spanja, Republika Çeke dhe Hungaria, pra gjithsej janë momentalisht 26 Shtete.
Këtu duhet cekur se nuk janë të gjitha Shtetet e Unionit Europian antare të marrveshjes së Shengenit, si p.sh. Bullgaria, Romania, Kroacia, Irlanda dhe Qipro, në anën tjeter Norvegjia Islanda dhe Zvicra janë antare të Shengenit por nuk janë antare të Unionit Europian.

 

Unioni Europian unioni europian

Vendet antare të Shengenit vendet e shengenit