Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Sa kohë zgjat një ditë në Hënë ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Hëna jonë rrotullohet jo vetëm rreth Tokës, por edhe rreth boshtit të vet. Rotacioni i Hënës rreth Tokës dhe rreth boshtit të vet është i sinkronizuar, një rrotullim i plot i Hënës rreth boshtit të  vet zgjat 27, 3 ditë të Tokës, po aq kohë i nevoitet Hënës të rrotullohet  rreth Tokës, pra një Ditë në Hënë zgjat përafërsisht 13, 6 ditë të Tokës.

Sa kohë zgjat një ditë në Hënë ?

Hëna jonë rrotullohet jo vetëm rreth Tokës, por edhe rreth boshtit të vet. Rotacioni i Hënës rreth Tokës dhe rreth boshtit të vet është i sinkronizuar, një rrotullim i plot i Hënës rreth boshtit të  vet zgjat 27, 3 ditë të Tokës, po aq kohë i nevoitet Hënës të rrotullohet  rreth Tokës, pra një Ditë në Hënë zgjat përafërsisht 13, 6 ditë të Tokës.