Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Sa i madh duket Dielli në qillin e Planetit Merkur ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Mesatarisht diametri i dukshëm i Diellit në planetin më të afërm të Diellit  Merkur, është 2, 5 her më e madhe se  në Tokë, ndërsa shkëlqimi i Diellit është 6 her më i madhe se në Tokë.
Për shkak të orbitës së quditshme të Merkurit diametri i Diellit ndryshon madhsin e tij prej 2, 2 deri në 3, 2 ndërsa shklqimi i Diellit luhatet prej 4, 8 deri në 10, 2 fish  varsisht se sa larg gjendet Merkuri nga Dielli.

Dielli në Planetin Merkur qielli ne planetin merkur

Sa i madh duket Dielli në qillin e Planetit Merkur ?

Mesatarisht diametri i dukshëm i Diellit në planetin më të afërm të Diellit  Merkur, është 2, 5 her më e madhe se  në Tokë, ndërsa shkëlqimi i Diellit është 6 her më i madhe se në Tokë.
Për shkak të orbitës së quditshme të Merkurit diametri i Diellit ndryshon madhsin e tij prej 2, 2 deri në 3, 2 ndërsa shklqimi i Diellit luhatet prej 4, 8 deri në 10, 2 fish  varsisht se sa larg gjendet Merkuri nga Dielli.

Dielli në Planetin Merkur qielli ne planetin merkur