Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Sa kohë zgjat një vitë në Planetin Merkur ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Merkuri rrotullohet rreth Diellit brenda 87, 97 ditë të Tokës, pra  një vitë në Merkur zgjat 88 ditë të Tokës, në krahasim Toka rrotullohet një her rreth Diellit për 365 ditë.

Sa kohë zgjat një vitë në Planetin Merkur ?

Merkuri rrotullohet rreth Diellit brenda 87, 97 ditë të Tokës, pra  një vitë në Merkur zgjat 88 ditë të Tokës, në krahasim Toka rrotullohet një her rreth Diellit për 365 ditë.