Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Sa kohë zgjat një Ditë në Planetin Merkur ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Gjatësia e një Dite në Planetin Merkur është me të vërtet  pak e quditshme. Merkuri sillet për 87,97 Ditë rreth Diellit dhe rrotullohet në 58.646 ditë rreth boshtit të vet.
Një ditë Diellore llogaritet prej një Agimi në tjetrin, mirpo për shkak se Merkuri gjatë periudhes së rrotullimit të tij rreth boshtit të vet, bën njëkohsisht një rrugë të konsiderushme rreth Diellit, pra mund të thuhet se një ditë diellore në Merkur zgjat dy vite të Merkurit respektivisht 176 ditë të Tokës.

Sa kohë zgjat një Ditë në Planetin Merkur ?

Gjatësia e një Dite në Planetin Merkur është me të vërtet  pak e quditshme. Merkuri sillet për 87,97 Ditë rreth Diellit dhe rrotullohet në 58.646 ditë rreth boshtit të vet.
Një ditë Diellore llogaritet prej një Agimi në tjetrin, mirpo për shkak se Merkuri gjatë periudhes së rrotullimit të tij rreth boshtit të vet, bën njëkohsisht një rrugë të konsiderushme rreth Diellit, pra mund të thuhet se një ditë diellore në Merkur zgjat dy vite të Merkurit respektivisht 176 ditë të Tokës.