Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Kush është më afër Tokës: Venus apo Marsi?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Distanca nga Toka në Mars dhe Venus varet se ku planetet gjenden në orbitën e tyre rreth Diellit. Venus është nga 38.2 deri në 261 milionë kilometra larg nga Toka, ndërsa distanca e Marsit nga Toka luhatet prej 55.7 dhe 401.3 milion km. Prandaj, mund të ketë raste kur distanca në mes Tokës dhe Venusit është më e vogël se sa distanca në mes Marsit dhe Tokës dhe gjithashtu ka momente brenda një viti, kur distanca në mes Marsit dhe Tokës zvoglohet më shumë se sa në mes Tokës dhe Venusit.

Kush është më afër Tokës: Venus apo Marsi?

Distanca nga Toka në Mars dhe Venus varet se ku planetet gjenden në orbitën e tyre rreth Diellit. Venus është nga 38.2 deri në 261 milionë kilometra larg nga Toka, ndërsa distanca e Marsit nga Toka luhatet prej 55.7 dhe 401.3 milion km. Prandaj, mund të ketë raste kur distanca në mes Tokës dhe Venusit është më e vogël se sa distanca në mes Marsit dhe Tokës dhe gjithashtu ka momente brenda një viti, kur distanca në mes Marsit dhe Tokës zvoglohet më shumë se sa në mes Tokës dhe Venusit.