Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Në hemisferen jugore Dielli lind në perendim dhe perendon në lindje ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Jo kjo s' është e vërtet, sepse edhe në Hemisferën jugore Dielli lind në lindje dhe perndon në perendim, mirpo ka një dallim  në mes hemisferës veriore dhe asaj jugore, derisa në hemisferën veriore Dielli arrn pikën më të lart  mbi Horizont pikrisht në jug, ndërsa në hemisferën jugore është e kundërta.

Në hemisferen jugore Dielli lind në perendim dhe perendon në lindje ?

Jo kjo s' është e vërtet, sepse edhe në Hemisferën jugore Dielli lind në lindje dhe perndon në perendim, mirpo ka një dallim  në mes hemisferës veriore dhe asaj jugore, derisa në hemisferën veriore Dielli arrn pikën më të lart  mbi Horizont pikrisht në jug, ndërsa në hemisferën jugore është e kundërta.