Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Pse në Europë gjatë stinës së verës është më nxehtë, derisa distanca në mes Diellit dhe Tokës gjatë verës është shumë më e madhe se gjatë dimrit ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Formimi i stinëve bëhet për shkak të pjerrësisë së boshtit të Tokës, në fakt distanca më e madhe gjat tër vitit  në mes Diellit dhe Tokës është në fillim të korrikut, ndërsa distanca më e vogël ne mes Diellit dhe Tokës është në fillim të janarit, kur dihet se janari në hemisferën veriore është muaji më i ftoht i vitit. Kjo do të thot se rrezatimi i Tokës me rreze të Diellit varet shumë nga pjerrtësia e boshtit të Tokës i cili është i pjerrët për 23, 5 grad.

Stinët e Vitit stinet e vitit

Pse në Europë gjatë stinës së verës është më nxehtë, derisa distanca në mes Diellit dhe Tokës gjatë verës është shumë më e madhe se gjatë dimrit ?

Formimi i stinëve bëhet për shkak të pjerrësisë së boshtit të Tokës, në fakt distanca më e madhe gjat tër vitit  në mes Diellit dhe Tokës është në fillim të korrikut, ndërsa distanca më e vogël ne mes Diellit dhe Tokës është në fillim të janarit, kur dihet se janari në hemisferën veriore është muaji më i ftoht i vitit. Kjo do të thot se rrezatimi i Tokës me rreze të Diellit varet shumë nga pjerrtësia e boshtit të Tokës i cili është i pjerrët për 23, 5 grad.

Stinët e Vitit stinet e vitit