Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Cili Planet në Sistemin ton Diellor rrotullohet ndryshe rreth boshtit të vet ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Venusi i njohur te ne edhe si Afërdita rrotullohet tërsisht në anën e kundërt rreth boshtit të vet, derisa Planet e tjera në Sistemin ton Diellor rrotullohen rreth boshtit të vet në anën e kundërt të akrepave të orës, pra nga Perendimi në Lindje, Venusi rrotullohet në drejtim të akrepave të Orës, respektivisht nga Lindja në Perendim. Supozohet se edhe Venusi në fillim të jetës së tij është rrotulluar njësoj si Planetet e tjera, por sipas disa hipotezave, Venusi është ndeshur me ndonje tjetër Trup qiellor, kështu që ka ndrrruar kahjen e rrotullimit, fakte të vërteta rreth këtij fenomeni ende mungojn.
Po ashtu është për tu habitur se Venusi rrotullohet rreth boshtit të vet shumë ngadal, një Ditë në Venus zgjat 243 ditë të Tokës.

Orbita e Planetit Venus është reaksionare orbita e venusit

Cili Planet në Sistemin ton Diellor rrotullohet ndryshe rreth boshtit të vet ?

Venusi i njohur te ne edhe si Afërdita rrotullohet tërsisht në anën e kundërt rreth boshtit të vet, derisa Planet e tjera në Sistemin ton Diellor rrotullohen rreth boshtit të vet në anën e kundërt të akrepave të orës, pra nga Perendimi në Lindje, Venusi rrotullohet në drejtim të akrepave të Orës, respektivisht nga Lindja në Perendim. Supozohet se edhe Venusi në fillim të jetës së tij është rrotulluar njësoj si Planetet e tjera, por sipas disa hipotezave, Venusi është ndeshur me ndonje tjetër Trup qiellor, kështu që ka ndrrruar kahjen e rrotullimit, fakte të vërteta rreth këtij fenomeni ende mungojn.
Po ashtu është për tu habitur se Venusi rrotullohet rreth boshtit të vet shumë ngadal, një Ditë në Venus zgjat 243 ditë të Tokës.

Orbita e Planetit Venus është reaksionare orbita e venusit