Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Sa Hëna ka Saturni ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Planeti me unaza Saturni ka gjithsej 62 Hëna, mirpo vetem 7 prej tyre vlen të përmenden si: Mimas, Enceladus, Tethys, Dione, Rhea, Titan dhe Iapetus.
Hëna më e madhe Saturnit është Titan, mirpo shumë prej tyre janë të vogla prej vetëm disa kilometrash të cilat u zbuluan shumë vonë nga anijet kozmike.

Hënat e Saturnit henat e saturnit

Sa Hëna ka Saturni ?

Planeti me unaza Saturni ka gjithsej 62 Hëna, mirpo vetem 7 prej tyre vlen të përmenden si: Mimas, Enceladus, Tethys, Dione, Rhea, Titan dhe Iapetus.
Hëna më e madhe Saturnit është Titan, mirpo shumë prej tyre janë të vogla prej vetëm disa kilometrash të cilat u zbuluan shumë vonë nga anijet kozmike.

Hënat e Saturnit henat e saturnit