Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Pse Urani është emruar pikrishtë Uran ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Planeti Uran u zbulua në vitin 1781 nga William Hershel. Si zbulues i këtij Planeti Hershel propozoi që Planeti i sapo zbuluar të emrohet (Georgium Sidus) sipas emrit të Mbretit të tij. Mirpo astronomi gjerman Johann Bode propozoi që ky planet të emrohet Uranus.
Urani në mitologjin greke do të thot Hyjnia e qiellit.
Megjithatë, Urani është një emër grek, planetet tjera kanë emrat e perëndive Romake.

Pse Urani është emruar pikrishtë Uran ?

Planeti Uran u zbulua në vitin 1781 nga William Hershel. Si zbulues i këtij Planeti Hershel propozoi që Planeti i sapo zbuluar të emrohet (Georgium Sidus) sipas emrit të Mbretit të tij. Mirpo astronomi gjerman Johann Bode propozoi që ky planet të emrohet Uranus.
Urani në mitologjin greke do të thot Hyjnia e qiellit.
Megjithatë, Urani është një emër grek, planetet tjera kanë emrat e perëndive Romake.