Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Sa kohë i nevoitet Uranit për një rrotullim rreth Diellit ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Për një rrotullim rreth boshtit të vetë Uranit i nevoiten 17, 24 orë, boshti i Uranit është i prirur për 98 grad,  ndërsa për një rrotullim të plotë rreth Diellit atij i nevoiten 84 vite të Tokës, pra një vitë në Uran=84 vite të tokës.

Orbita e Uranit rreth Diellit orbiti i uranit

Sa kohë i nevoitet Uranit për një rrotullim rreth Diellit ?

Për një rrotullim rreth boshtit të vetë Uranit i nevoiten 17, 24 orë, boshti i Uranit është i prirur për 98 grad,  ndërsa për një rrotullim të plotë rreth Diellit atij i nevoiten 84 vite të Tokës, pra një vitë në Uran=84 vite të tokës.

Orbita e Uranit rreth Diellit orbiti i uranit