Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Sa është i madh planeti Neptun ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Neptuni është planeti më i skajshëm në sistemit tonë diellor që nga mesi i vitit 2006. Ka një mas prej 102,43 x 1024 kg, që do të thot se Neptuni është 17 herë më i madh se Planeti jonë për nga masa, ka një diameter prej 49200 km, në krahasim Planeti i kaltërt (Toka) ka një diameter 12756km, pra diametri i Neptunit është 3, 85 herë më i madh se i Tokes.

Masa e Tokës dhe Neptunit në krahasim toka dhe neptuni ne krahasim

Sa është i madh planeti Neptun ?

Neptuni është planeti më i skajshëm në sistemit tonë diellor që nga mesi i vitit 2006. Ka një mas prej 102,43 x 1024 kg, që do të thot se Neptuni është 17 herë më i madh se Planeti jonë për nga masa, ka një diameter prej 49200 km, në krahasim Planeti i kaltërt (Toka) ka një diameter 12756km, pra diametri i Neptunit është 3, 85 herë më i madh se i Tokes.

Masa e Tokës dhe Neptunit në krahasim toka dhe neptuni ne krahasim