Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Sa larg është Plutoni nga Toka?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Distanca në mes Planetit xhuxh (Plutonit) dhe Tokes ndryshon vazhdimisht, për shkak të rrotullimit të Tokës rreth Diellit, po ashtu edhe Plutoni rrotullohet ngadal rreth Diellit.
Orbita e Plutonit ëshë shumë e quditshme, ajo nuk është aspak rrethore, kështu që distanca në mes  Diellit dhe Putonit luhatet prej: 4,437 Miliard kilometra deri në 7,376 Miliard kilometra.
Për një rrotullim të plotë rreth Diellit, Plutonit i nevoiten 248 vite, pra një vitë i Plutonit është i barabart me 248 vite të Tokës.
Distanca në mes Tokës dhe Planetit Xhuxh (Plutonit) luhatet prej 4,285 Miliard deri në 7,528 Miliard Kilometra.

Sa larg është Plutoni nga Toka?

Distanca në mes Planetit xhuxh (Plutonit) dhe Tokes ndryshon vazhdimisht, për shkak të rrotullimit të Tokës rreth Diellit, po ashtu edhe Plutoni rrotullohet ngadal rreth Diellit.
Orbita e Plutonit ëshë shumë e quditshme, ajo nuk është aspak rrethore, kështu që distanca në mes  Diellit dhe Putonit luhatet prej: 4,437 Miliard kilometra deri në 7,376 Miliard kilometra.
Për një rrotullim të plotë rreth Diellit, Plutonit i nevoiten 248 vite, pra një vitë i Plutonit është i barabart me 248 vite të Tokës.
Distanca në mes Tokës dhe Planetit Xhuxh (Plutonit) luhatet prej 4,285 Miliard deri në 7,528 Miliard Kilometra.