Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Çfarë statusi ka pasur Eris nga viti 2005 deri në vitin 2006 ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Eris u zbulua në vitin 2005, dhe është identifikuar në fillim si Planet, respektivisht si Planeti i 10 i sistemit tonë diellor. Zyrtarisht Eris ka qenë një objekt i rripit të Kuiperit, mirpo me definicionin  e ri  në vitin 2006 nga Unioni internacional Astronomik, Eris dhe Plutoni u klasifikuan si planete xhuxh.

Planeti xhuxh (Eris) planeti eris

Çfarë statusi ka pasur Eris nga viti 2005 deri në vitin 2006 ?

Eris u zbulua në vitin 2005, dhe është identifikuar në fillim si Planet, respektivisht si Planeti i 10 i sistemit tonë diellor. Zyrtarisht Eris ka qenë një objekt i rripit të Kuiperit, mirpo me definicionin  e ri  në vitin 2006 nga Unioni internacional Astronomik, Eris dhe Plutoni u klasifikuan si planete xhuxh.

Planeti xhuxh (Eris) planeti eris