Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Çfarë dallimi ka në mes Asteroidev, Meteoroidev dhe Meteorve ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Po fillojm me Asteroidet, sepse Asteroidet kanë më së paku ngjajshmëri me Meteoroidet dhe Meteoret. Asteroidet janë shkëmbinj të madhsive të ndryshme  të cilat rrotullohen si çdo Planet për rreth Diellit, ato konsiderohen si mbetje e sistemit tonë diellor, shumica janë të vendosur në të ashtuquajturin rripin e asteroideve, rripi i asteroideve gjedet mes Marsit dhe Jupiterit.
Asteroidet e mëdha quhen ndryshe edhe si planete të vogla, dhe një prej tyre është Ceres i cili u zbulua në vitin 1801, ai tani është klasifikuar edhe zyrtarisht si një planet xhuxh.
Meteoroidet janë shkëbinj më të vogël të cilët po ashtu rrotullohen rreth Diellit, sa i përket madhësis nuk ka ndonjë kufi të caktuar ndërmjet Asteroideve dhe Meteoroideve, mirpo Meteoroidet janë zakonisht copa më  të vogla, nëse një Meteoroid depërton atmosferën e Tokës dhe arrin siperfaqen e Tokes quhet Meteor.

Çfarë dallimi ka në mes Asteroidev, Meteoroidev dhe Meteorve ?

Po fillojm me Asteroidet, sepse Asteroidet kanë më së paku ngjajshmëri me Meteoroidet dhe Meteoret. Asteroidet janë shkëmbinj të madhsive të ndryshme  të cilat rrotullohen si çdo Planet për rreth Diellit, ato konsiderohen si mbetje e sistemit tonë diellor, shumica janë të vendosur në të ashtuquajturin rripin e asteroideve, rripi i asteroideve gjedet mes Marsit dhe Jupiterit.
Asteroidet e mëdha quhen ndryshe edhe si planete të vogla, dhe një prej tyre është Ceres i cili u zbulua në vitin 1801, ai tani është klasifikuar edhe zyrtarisht si një planet xhuxh.
Meteoroidet janë shkëbinj më të vogël të cilët po ashtu rrotullohen rreth Diellit, sa i përket madhësis nuk ka ndonjë kufi të caktuar ndërmjet Asteroideve dhe Meteoroideve, mirpo Meteoroidet janë zakonisht copa më  të vogla, nëse një Meteoroid depërton atmosferën e Tokës dhe arrin siperfaqen e Tokes quhet Meteor.