Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Çka janë Meteoroidet ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Termat "Meteoroid", "Meteorit" dhe "Meteor" shpesh herë i ngatrrojn njerzit duke mos e ditur dallimin në mes tyre.
Një copë  shkëmbi që gjendet në Tokë dhe ka prejardhjen nga Universi quhet Meteorit.
Nëse një copë shkëmbi tenton të hynë në atmosferëne e dendur të Tokës dhe posa të hynë në Atmosferë shkrihet komplet quhet Meteor.
Nëse një copë shkëmbi që gjendet ende në univers dhe nuk ka arritur ende atmosferën e Tokës quhet Meteoroid.

Meteorit rruga e qumshtit

Çka janë Meteoroidet ?

Termat "Meteoroid", "Meteorit" dhe "Meteor" shpesh herë i ngatrrojn njerzit duke mos e ditur dallimin në mes tyre.
Një copë  shkëmbi që gjendet në Tokë dhe ka prejardhjen nga Universi quhet Meteorit.
Nëse një copë shkëmbi tenton të hynë në atmosferëne e dendur të Tokës dhe posa të hynë në Atmosferë shkrihet komplet quhet Meteor.
Nëse një copë shkëmbi që gjendet ende në univers dhe nuk ka arritur ende atmosferën e Tokës quhet Meteoroid.

Meteorit rruga e qumshtit