Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Ku gjendet pikrisht rripi ateroid ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Rripi i Asteroidit gjendet në mes të orbitës së Marsit dhe orbitës së Jupiterit, në kët zonë gjenden shumica e Asteroideve mbi 40000, me një diametër mesatar prej 500 m.
Këtu mbretron një trafik, pothuajse si në Autorrugë, kohë pas kohe vie deri te ndonjë kollizion në mes dy asteroideve, dhe mundë të coptohen në copa të vogla, këto copa quhen Meteroide të cilat fluturojn pa kontrollë në kosmos. Ndërmjet Asteroideve gjenden mijra Meteroide. Rripi i Asteroideve njihet shpesh herë edhe si Shiriti kryesor apo brezi i planetoideve. Ekziston edhe një shirit tjetër, i cili përmban më shumë trupa tjer të vogël dhe quhet rripi i kuiperit. Ky shirit gjendet prapa Neptunit.
Gjatë përplasjeve të Asteroiideve në mes veti, ato mundë të dalin jashtë orbitës së tyre, të cilat më vonë fluturojn në Univers derisa të ndeshen me ndonjë Trup tjetër qiellor.

Rripi Asteroid rripi asteroid

Ku gjendet pikrisht rripi ateroid ?

Rripi i Asteroidit gjendet në mes të orbitës së Marsit dhe orbitës së Jupiterit, në kët zonë gjenden shumica e Asteroideve mbi 40000, me një diametër mesatar prej 500 m.
Këtu mbretron një trafik, pothuajse si në Autorrugë, kohë pas kohe vie deri te ndonjë kollizion në mes dy asteroideve, dhe mundë të coptohen në copa të vogla, këto copa quhen Meteroide të cilat fluturojn pa kontrollë në kosmos. Ndërmjet Asteroideve gjenden mijra Meteroide. Rripi i Asteroideve njihet shpesh herë edhe si Shiriti kryesor apo brezi i planetoideve. Ekziston edhe një shirit tjetër, i cili përmban më shumë trupa tjer të vogël dhe quhet rripi i kuiperit. Ky shirit gjendet prapa Neptunit.
Gjatë përplasjeve të Asteroiideve në mes veti, ato mundë të dalin jashtë orbitës së tyre, të cilat më vonë fluturojn në Univers derisa të ndeshen me ndonjë Trup tjetër qiellor.

Rripi Asteroid rripi asteroid