Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Çka janë xhuxhat kafe ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Xhuxhat kafe nuk mund të klasifikohen si Yje apo Planete, sepse nuk kan shumë ngjajshmëri me yjet dhe as me ndonjë planet, ata nuk janë aspak më të mdhej se Jupiteri, mirpo kanë shumë më shumë masë, dikund reth 12 her deri 75 her me shumë, dhe shkëlqejn shumë më zbeht, derisa janë të rinjë, për arsye se në brendi të tyre ndodhë deutriumi, mirpo pas fusionit fillojn shpejt të ftohen dhe më von marrin formën më shumë të një planeti se sa të një Ylli. Zbulimi i tyre i shtyri astronomet qe Xhuxhat kafe të radhiten në një kategori krejtësisht të veqant, në 10 vitet e fundit janë zbuluar qindra xhuxha kafe, ku shumica prej tyre lëvizin vet në galaktiken tonë, ndërsa disa prej tyre sillen edhe për rreth planeteve, ekziston mundësia që edhe Planetet sillen për rreth xhuxhave kafe.

Xhuxhat Kafe xhuxhat kafe

Çka janë xhuxhat kafe ?

Xhuxhat kafe nuk mund të klasifikohen si Yje apo Planete, sepse nuk kan shumë ngjajshmëri me yjet dhe as me ndonjë planet, ata nuk janë aspak më të mdhej se Jupiteri, mirpo kanë shumë më shumë masë, dikund reth 12 her deri 75 her me shumë, dhe shkëlqejn shumë më zbeht, derisa janë të rinjë, për arsye se në brendi të tyre ndodhë deutriumi, mirpo pas fusionit fillojn shpejt të ftohen dhe më von marrin formën më shumë të një planeti se sa të një Ylli. Zbulimi i tyre i shtyri astronomet qe Xhuxhat kafe të radhiten në një kategori krejtësisht të veqant, në 10 vitet e fundit janë zbuluar qindra xhuxha kafe, ku shumica prej tyre lëvizin vet në galaktiken tonë, ndërsa disa prej tyre sillen edhe për rreth planeteve, ekziston mundësia që edhe Planetet sillen për rreth xhuxhave kafe.

Xhuxhat Kafe xhuxhat kafe