Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Cili është ylli më i madh në univers?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Një kandidat i mirë është supergjiganti UY Scuti, i cili ka një diameter 1700 herë më të madh se të Diellit tonë, ai ka një distanc prej 6250 vite dritë nga ne, një konkurent i fortë i tij është Ylli Westerlunds 1-26, për të cilin supozohet se ka një diameter 2000 herë më të madh se të Diellit dhe ka një distanc prej 16000 vite dritë nga ne, që të dy këta yje janë pjesë e galaktikes tonë, pra rrugës së qumshtit, a' ekzistojn Yje ende më të mëdha diku në Univers, me siguri që po !!!

UY Scuti është Ylli më i madhë në Univers UY Scuti është Ylli më i madhë në Univers

Cili është ylli më i madh në univers?

Një kandidat i mirë është supergjiganti UY Scuti, i cili ka një diameter 1700 herë më të madh se të Diellit tonë, ai ka një distanc prej 6250 vite dritë nga ne, një konkurent i fortë i tij është Ylli Westerlunds 1-26, për të cilin supozohet se ka një diameter 2000 herë më të madh se të Diellit dhe ka një distanc prej 16000 vite dritë nga ne, që të dy këta yje janë pjesë e galaktikes tonë, pra rrugës së qumshtit, a' ekzistojn Yje ende më të mëdha diku në Univers, me siguri që po !!!

UY Scuti është Ylli më i madhë në Univers UY Scuti është Ylli më i madhë në Univers