Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Cili Yllë shkëlqen më së shumti në qiell ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Shpesh herë thuhet se Ylli Polar shkëlqen më së shumti në qiell. Ylli Polar me të vërtet është Ylli më i ndriqushëm në konstelacionin e tij, Arusha e vogël, por kurrsesi nuk mund të jet ylli më i ndritshëm në qiellin tonë.
Sirius është ylli që më së shumti shkëlqen në qiellin e natës, Sirius bën pjes në konstelacionin e yjeve Qeni i madh, ai shkëlqen 26 herë më shumë se Ylli Polar.

Ylli Sirus shkëlqen më së shumti në Qiell qeni i madh

Cili Yllë shkëlqen më së shumti në qiell ?

Shpesh herë thuhet se Ylli Polar shkëlqen më së shumti në qiell. Ylli Polar me të vërtet është Ylli më i ndriqushëm në konstelacionin e tij, Arusha e vogël, por kurrsesi nuk mund të jet ylli më i ndritshëm në qiellin tonë.
Sirius është ylli që më së shumti shkëlqen në qiellin e natës, Sirius bën pjes në konstelacionin e yjeve Qeni i madh, ai shkëlqen 26 herë më shumë se Ylli Polar.

Ylli Sirus shkëlqen më së shumti në Qiell qeni i madh