Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Si gjendet Ylli Polar ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Ylli Polar njihet edhe me emrin si Ylli i Veriut apo Polaris, sepse gjendet pikrisht në Veri. Imagjinone një linie, 5 herë të gjat sa është distanca në mes dy yjeve të fundit të arushës së madhe, atëher do të takoni një yllë pak si të vetmuar, dhe pikrisht ky është Ylli Polar.

Si gjendet Ylli Polar ?

Ylli Polar njihet edhe me emrin si Ylli i Veriut apo Polaris, sepse gjendet pikrisht në Veri. Imagjinone një linie, 5 herë të gjat sa është distanca në mes dy yjeve të fundit të arushës së madhe, atëher do të takoni një yllë pak si të vetmuar, dhe pikrisht ky është Ylli Polar.