Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

A' është e mundur që ndonjë yll që sot shihet në qiell nuk ekziston më ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Po, kjo është e mundshme, sepse një vështrim në qiell do të thot gjithmon një vështrim në të kaluarën, Yjet e ndryshme kan distanca të papërshkrushme nga Toka, sa për ilustrim po e marrim një shembull, Ylli më i afërt me Tokën kuptohet përpos Diellit është Proxima Centauri me 4, 24 vitedrit, kjo do të thot se, nëse sot explodon Proxima Centauri do të kalojn 4,24 vite derisa të mos shihet më në qiellin tonë, ndërsa Ylli Polar është 430 vitedrit nga ne, Beteigeuze=642, 5 vitedrit, Rigel=772 vitedrit etj.

Explodimi i një Ylli (Supernova) supernova

A' është e mundur që ndonjë yll që sot shihet në qiell nuk ekziston më ?

Po, kjo është e mundshme, sepse një vështrim në qiell do të thot gjithmon një vështrim në të kaluarën, Yjet e ndryshme kan distanca të papërshkrushme nga Toka, sa për ilustrim po e marrim një shembull, Ylli më i afërt me Tokën kuptohet përpos Diellit është Proxima Centauri me 4, 24 vitedrit, kjo do të thot se, nëse sot explodon Proxima Centauri do të kalojn 4,24 vite derisa të mos shihet më në qiellin tonë, ndërsa Ylli Polar është 430 vitedrit nga ne, Beteigeuze=642, 5 vitedrit, Rigel=772 vitedrit etj.

Explodimi i një Ylli (Supernova) supernova