Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Sa kohë bën për të arritur radiosinjali në Yllin Proxima Centauri ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Ylli Proxima Centauri është ylli më i afërt nga Toka (përpos Diellit), distanca në mes Tokës dhe Proxima Centaurit është 4, 24 vitedrit, Radiosinjale dhe valet elektromagnetike shpërndahen me shpejtësi të dritës (299710 km/s), pra radiosinjali deri në Yllin Proxima Centauri zgjat 4, 24 vite.

Ylli më i afërt nga Toka është Proxima Centauri proksima centauri

Sa kohë bën për të arritur radiosinjali në Yllin Proxima Centauri ?

Ylli Proxima Centauri është ylli më i afërt nga Toka (përpos Diellit), distanca në mes Tokës dhe Proxima Centaurit është 4, 24 vitedrit, Radiosinjale dhe valet elektromagnetike shpërndahen me shpejtësi të dritës (299710 km/s), pra radiosinjali deri në Yllin Proxima Centauri zgjat 4, 24 vite.

Ylli më i afërt nga Toka është Proxima Centauri proksima centauri