Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Sa kilometra ka një vit-dritë?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Drita-vjeçare është një tregues distance dhe përshkruan distancën në një vit d.m.th nëse udhtojm 365,25 ditë pa ndërprer me një shpejtësi prej 299792 kilometra në sekondë, në fund të vitit do ti kalojm gjthsej rreth 9460 trilion kilometra.

Sa kilometra ka një vit-dritë?

Drita-vjeçare është një tregues distance dhe përshkruan distancën në një vit d.m.th nëse udhtojm 365,25 ditë pa ndërprer me një shpejtësi prej 299792 kilometra në sekondë, në fund të vitit do ti kalojm gjthsej rreth 9460 trilion kilometra.