Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Çfarë moshe ka Dielli ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Dielli momentalisht ka kaluar gjysmën e jetës së tij, ai është i vjetër 4, 5 milard vite, ai do të jeton edhe kaq vjet deri sa te hargjon komplet hidrogjenin dhe të shuhet përgjithmon. Dielli nuk do të ndriqon 9 miliard vite gjith njësoj, në fillim të jetës së tij ka qenë më i ftoht se sot, Temperatura dhe shkëlqimi i dritës rriten gradualisht. Pas 100 milion vitesh jeta në Tokë do të jetë e pa mundur, për shkak se Temperatura në Tokë dhe drita do të jen aq të forta sa që në Tokë çdo krijes do të vdes.

Mosha e Diellit mosha e diellit

Çfarë moshe ka Dielli ?

Dielli momentalisht ka kaluar gjysmën e jetës së tij, ai është i vjetër 4, 5 milard vite, ai do të jeton edhe kaq vjet deri sa te hargjon komplet hidrogjenin dhe të shuhet përgjithmon. Dielli nuk do të ndriqon 9 miliard vite gjith njësoj, në fillim të jetës së tij ka qenë më i ftoht se sot, Temperatura dhe shkëlqimi i dritës rriten gradualisht. Pas 100 milion vitesh jeta në Tokë do të jetë e pa mundur, për shkak se Temperatura në Tokë dhe drita do të jen aq të forta sa që në Tokë çdo krijes do të vdes.

Mosha e Diellit mosha e diellit