Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Cilat janë Hënat më të mëdha në sistemin tonë diellor ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Në sistemin tonë diellor, Hënat më të mëdha rrotullohen rreth planeteve të gazta, pra rreth Jupiterit, Saturnit, Uranit dhe Neptunit, në vazhdim do të ju prezentoj 6 Hënat më të mëdha në tër sitemin tonë diellor.

1. Ganymed, Hëna e Jupiterit.
2. Titan, Hëna e Saturnit.
3. Kallisto, Hëna e Jupiterit.
4. Io, Hëna e Jupiterit.
5. Hëna e Tokës.
6. Europa, Hëna e Jupiterit

6 Hënat më të mëdha në sistemin tonë Diellor hënat e jupiterit dhe saturnit

Cilat janë Hënat më të mëdha në sistemin tonë diellor ?

Në sistemin tonë diellor, Hënat më të mëdha rrotullohen rreth planeteve të gazta, pra rreth Jupiterit, Saturnit, Uranit dhe Neptunit, në vazhdim do të ju prezentoj 6 Hënat më të mëdha në tër sitemin tonë diellor.

1. Ganymed, Hëna e Jupiterit.
2. Titan, Hëna e Saturnit.
3. Kallisto, Hëna e Jupiterit.
4. Io, Hëna e Jupiterit.
5. Hëna e Tokës.
6. Europa, Hëna e Jupiterit

6 Hënat më të mëdha në sistemin tonë Diellor hënat e jupiterit dhe saturnit