Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Sa është Perimetri i Ekuatorit të Tokës ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Perimetri i Ekuatorit është 40075 km. Ekuatori e ndanë sipërfaqën e Tokës në dy pjesë: Në hemisferën Veriore dhe atë Jugore. Ekuatori kalon nepër Ameriken Latine, Oqeanin Indian, Afrikë, Azi dhe nepër Oqanin e qetë, konkretisht kalon nepër këto shtete.
Republika e Kongos (Afrikë), Republika Demokratike e Kongos (Afrikë), Uganda (Afrikë), Kenia (Afrikë), Somalia (Afrikë), Ekuador (Amerika Latine), Brazil (Amerika Latine), Kolombia (Amerika Latine), Indonezia (Azi)

Perimetri i Ekuatorit është 40075 kmperimetri i ekuatorit

Sa është Perimetri i Ekuatorit të Tokës ?

Perimetri i Ekuatorit është 40075 km. Ekuatori e ndanë sipërfaqën e Tokës në dy pjesë: Në hemisferën Veriore dhe atë Jugore. Ekuatori kalon nepër Ameriken Latine, Oqeanin Indian, Afrikë, Azi dhe nepër Oqanin e qetë, konkretisht kalon nepër këto shtete.
Republika e Kongos (Afrikë), Republika Demokratike e Kongos (Afrikë), Uganda (Afrikë), Kenia (Afrikë), Somalia (Afrikë), Ekuador (Amerika Latine), Brazil (Amerika Latine), Kolombia (Amerika Latine), Indonezia (Azi)

Perimetri i Ekuatorit është 40075 kmperimetri i ekuatorit