Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Cili është lumi më i gjatë në Botë ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Lumi më i gjatë në Botë është Nil me 6852 km, Lumi Nil shtrihet në kontinentin Afrikan, ai buron në Luvironza (Burundi) dhe derdhet në detin mediteran në Egjipt. Ai kalon neper Burundi, Ruanda, Tanzania, Uganda, Sudan dhe Egjipt.

Nil është lumi më i gjatë ne Botë .lumi nil

Lumi Nil
 Burimi  Luvironza
 Derdhet  Detinn Mesdhe
 Gjatsia  6852 km
 Gjërsia  77 km
 Kalon nepër këto Shtete  Burundi, Ruanda, Tanzania,
 Uganda, Sudan, Egjipt.
 Kalon nepër këto Qytete Assuan, Asyut, Atbara, Banha,
Beni Suef, Damietta, JUba, Kairo,
Kahrtum, Kigali, Luxor, Malakal,
Mansura, Rabak, Sohag, Tanta.
 Karakteristika të veqanta Lumi më i gjatë në Botë

Cili është lumi më i gjatë në Botë ?

Lumi më i gjatë në Botë është Nil me 6852 km, Lumi Nil shtrihet në kontinentin Afrikan, ai buron në Luvironza (Burundi) dhe derdhet në detin mediteran në Egjipt. Ai kalon neper Burundi, Ruanda, Tanzania, Uganda, Sudan dhe Egjipt.

Nil është lumi më i gjatë ne Botë .lumi nil

Lumi Nil
 Burimi  Luvironza
 Derdhet  Detinn Mesdhe
 Gjatsia  6852 km
 Gjërsia  77 km
 Kalon nepër këto Shtete  Burundi, Ruanda, Tanzania,
 Uganda, Sudan, Egjipt.
 Kalon nepër këto Qytete Assuan, Asyut, Atbara, Banha,
Beni Suef, Damietta, JUba, Kairo,
Kahrtum, Kigali, Luxor, Malakal,
Mansura, Rabak, Sohag, Tanta.
 Karakteristika të veqanta Lumi më i gjatë në Botë