Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Cili është Lumi më i gjatë në Europë ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Volga me 3530 km është Lumi më i gjatë në Europë, si dhe njihet me ujë të shumt, Volga buron  në veri të Rusis konkretisht afër fshatit Volgoverqovje dhe derdhet në Liqenin Kaspik. Volga ka rreth 200 degë të mëdha.

Wolga Lumi më i gjatë në Europëlumi volga

Lumi Volga
 Burimi Volgoverqovje
 Derdhja  Liqeni Kaspik
 Gjatsia  3530 km
 Degët e majta  Vetluga, Kama, Irgis
 Degët e djathta  Oka, Sura
Qytete të mëdha  Tver, Rybinsk, Volgograd

Cili është Lumi më i gjatë në Europë ?

Volga me 3530 km është Lumi më i gjatë në Europë, si dhe njihet me ujë të shumt, Volga buron  në veri të Rusis konkretisht afër fshatit Volgoverqovje dhe derdhet në Liqenin Kaspik. Volga ka rreth 200 degë të mëdha.

Wolga Lumi më i gjatë në Europëlumi volga

Lumi Volga
 Burimi Volgoverqovje
 Derdhja  Liqeni Kaspik
 Gjatsia  3530 km
 Degët e majta  Vetluga, Kama, Irgis
 Degët e djathta  Oka, Sura
Qytete të mëdha  Tver, Rybinsk, Volgograd