Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Sa përqind e Globit është e mbuluar me ujë dhe sa me Tokë ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

71% Ujë dhe 29% Tokë.siperfaqja e tokes

Sipërfaqja e Tokës është e shpërndarë në 6 kontinente.
Planeti jonë ka një siperfaqe prej 510 mil km²71 % e sipërfaqes është e mbuluar me ujë ndërsa 29% me tokë, si tokë  bujqësore është vetëm 9, 6 % e sipërfaqës së tokës, ndërsa 7, 9% e sipërfaqës është e mbuluar me male.

Sa përqind e Globit është e mbuluar me ujë dhe sa me Tokë ?

71% Ujë dhe 29% Tokë.siperfaqja e tokes

Sipërfaqja e Tokës është e shpërndarë në 6 kontinente.
Planeti jonë ka një siperfaqe prej 510 mil km²71 % e sipërfaqes është e mbuluar me ujë ndërsa 29% me tokë, si tokë  bujqësore është vetëm 9, 6 % e sipërfaqës së tokës, ndërsa 7, 9% e sipërfaqës është e mbuluar me male.