Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Cili është Liqeni më i thellë në Botë ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Liqeni më i thellë në Botë është Liqeni Baikal i cili gjendet në Siberi të Rusis. Liqeni Baikal njihet në Botë për nga thellsia e tij, me 1642 m zë vendin e parë në Botë, po ashtu vlen të theksohet se është Liqeni më i vjetër në Botë, është vërtetuar se Liqeni Bikal është 25 milion vite i vjeter.
Lumenjët më të njohur që derdhen në kët Liqen janë; Selenga, Angara, Bargusin, Sneshnaja, Turka, Kiqera, Tyja.

Liqeni Baikal është më i thelli ne Botë .liqeni baikal

Liqeni Baikal
 Lartësia mbidetare  455, 5 m
 Spërfaqja  31722 km²
 Gjatsia  673 km
 Gjërsia  82 km
 Volumi  23615 km³
 Thellsia maksimale  1642 m
 Thellsia mesatare  730 m
 Karakteristika të veqanta Liqeni më i vjeter në Botë
Liqeni më i thell në Botë

Cili është Liqeni më i thellë në Botë ?

Liqeni më i thellë në Botë është Liqeni Baikal i cili gjendet në Siberi të Rusis. Liqeni Baikal njihet në Botë për nga thellsia e tij, me 1642 m zë vendin e parë në Botë, po ashtu vlen të theksohet se është Liqeni më i vjetër në Botë, është vërtetuar se Liqeni Bikal është 25 milion vite i vjeter.
Lumenjët më të njohur që derdhen në kët Liqen janë; Selenga, Angara, Bargusin, Sneshnaja, Turka, Kiqera, Tyja.

Liqeni Baikal është më i thelli ne Botë .liqeni baikal

Liqeni Baikal
 Lartësia mbidetare  455, 5 m
 Spërfaqja  31722 km²
 Gjatsia  673 km
 Gjërsia  82 km
 Volumi  23615 km³
 Thellsia maksimale  1642 m
 Thellsia mesatare  730 m
 Karakteristika të veqanta Liqeni më i vjeter në Botë
Liqeni më i thell në Botë