Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Cila është maja më e lartë në Afrikë ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Me 5895 m lartësi mbidetare Kilimangjaro është bjeshka më e lartë në kontinentin Afrikan, që gjendet në veri-lindje të Tanzanis, në vitin 1973 Kilimangjaro u shpall si parku nacional i Tanzanis, ndërsa në vitin 1987, Kilimangjaro u rëndit si Trashigimi botrore në listen e UNESCO.
Kibo quhet maja më e lartë në Kilimangjaro

Kibo, maja më e lartë në Afrikë kilimangjaro

Cila është maja më e lartë në Afrikë ?

Me 5895 m lartësi mbidetare Kilimangjaro është bjeshka më e lartë në kontinentin Afrikan, që gjendet në veri-lindje të Tanzanis, në vitin 1973 Kilimangjaro u shpall si parku nacional i Tanzanis, ndërsa në vitin 1987, Kilimangjaro u rëndit si Trashigimi botrore në listen e UNESCO.
Kibo quhet maja më e lartë në Kilimangjaro

Kibo, maja më e lartë në Afrikë kilimangjaro