Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Cila është maja më e lartë në Botë ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Maja më e lartë në Botë, është Mont Everest me 8848 m, që gjendet në Nepal pikrisht në bjeshkët Mahalangur Himal (Malet e Himalajes).
Mont Everest është pjesë e Trashigimis Botrore UNESCO, Edmund Hillary dhe Tenzing Norgay u ngjitën për herë të parë në në vitin 1953 në majen më të lartë në Botë.
Kushtet klimatike në Mont Everest janë ekstreme. Në janar, në muajin më të ftohtë, temperatura mesatare është -36 ° C dhe mund të bjerë në vlera edhe më të ulëta deri në -60 ° C. Edhe në muajin më të ngrohtë, në Korrik, temperaturat nuk ngriten mbi nivelin e ngrices.

Maja më e lartë në Botë (Mont Everest 8848 m)

Cila është maja më e lartë në Botë ?

Maja më e lartë në Botë, është Mont Everest me 8848 m, që gjendet në Nepal pikrisht në bjeshkët Mahalangur Himal (Malet e Himalajes).
Mont Everest është pjesë e Trashigimis Botrore UNESCO, Edmund Hillary dhe Tenzing Norgay u ngjitën për herë të parë në në vitin 1953 në majen më të lartë në Botë.
Kushtet klimatike në Mont Everest janë ekstreme. Në janar, në muajin më të ftohtë, temperatura mesatare është -36 ° C dhe mund të bjerë në vlera edhe më të ulëta deri në -60 ° C. Edhe në muajin më të ngrohtë, në Korrik, temperaturat nuk ngriten mbi nivelin e ngrices.

Maja më e lartë në Botë (Mont Everest 8848 m)