Pytje dhe pergjegjeje te ndryshme nga Gjeografia

Ptytje dhe Pergjegjeje nga gjeografia, hartografia, astronomia, gjeologjia.

Geokos

Ku gjendet thellsia më e madhe në Botë ?

Printo Artikullin Email shokut
0.00

Thellsia më e madhe në Botë gjendet në Oqeanin Pacifik, gjegjsisht 2000 km në lindje të Filipineve, që quhet Thellsia apo Gropa e Maraineve dhe ka një thellsi prej 11000 m.
Pjesa  më e thellë e Oqeanit është reth 2500 km e gjatë, ndërsa shtypja e ujit në pikën më të thell arrin deri në 1070 bar.

Gropa e Marianeve gropa e marianeve

Ku gjendet thellsia më e madhe në Botë ?

Thellsia më e madhe në Botë gjendet në Oqeanin Pacifik, gjegjsisht 2000 km në lindje të Filipineve, që quhet Thellsia apo Gropa e Maraineve dhe ka një thellsi prej 11000 m.
Pjesa  më e thellë e Oqeanit është reth 2500 km e gjatë, ndërsa shtypja e ujit në pikën më të thell arrin deri në 1070 bar.

Gropa e Marianeve gropa e marianeve